Kippenbouten met sinaasappel-kersensaus

kippenbouten_sinaasappel (1K)

  • 4 kippenbouten met bovenstuk
  • peper, zout
  • 1 knoflookteentje
  • 2 dl kippenbouillon
  • 3 eetl. sinaassappellikeur
  • sap van 1 citroen
  • 3 sinaasappelen
  • 2 eetl. fijne griessuiker
  • 2 eetl. water
  • 1/4 l ontpitte kersen
  • 1 geblancheerde sinaasappelschil in reepjes

Kruid de kippenbouten met peper, zout en geperste knoflook.
Laat in hete boter ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
Neem uit de pan en hou warm.
Giet het braadvet af en deglaceer de braadbodem met bouillon.
Laat kort opkoken er roer er de sinaasappellikeur, citroensap en sinaasappelsap door.
Laat de suiker met het water lichtbruin karameliseren en meng de karamel door de saus.
Voeg de uitgelekte kersen, de sinaasappelsnippers en de bouten toe.
Laat kort doorwarmen en serveer meteen.

Bron: KIP lekker



Terug