Geroosterde kippenbout met perzikenconfituur

kippenbout_perzikenconfituur (2K)

  • ¼ theel. cayennepeper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 theel. tijm
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • 3 eetl. perzikenconfituur
  • 5 cl sinaasappelsap
  • zout
  • peper
  • enkele blaadjes verse koriander

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng in een kom de cayennepeper, het paprikapoeder, de tijm, zout & peper.
Voeg de olijfolie toe en roer goed.
Bestrijk de kippenbouten met deze kruidenolie.
Leg de bouten in een ovenschaal.
Rooster 25 minuten.
Verwarm in een steelpan de perzikenconfituur met het sinaasappelsap.
Bestrijk de kippenbouten met de zo verkregen perzikensaus.
Houd de rest van de saus apart.
Rooster de kippenbouten nog 10 minuten in de oven.
Verdeel de kippenbouten over de borden.
Giet een lepeltje perzikensaus over het vlees.
Garneer met blaadjes koriander.

Opmerking
Heerlijk met in de oven geroosterde zoete aardappels.
Variant: vervang de kippenbouten door een filet, een haantje of varkensvlees.

Bron: Carrefour
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug