Kippenbout 'Florida'

kippenbout_florida (2K)

  • 4 kippenbouten
  • 4 schijven ananas
  • 4 halve perziken
  • peper en zout
  • 50 g suiker
  • 1 dl olijfolie
  • 100 g amandelschaafsel
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • 1 dl sojasaus
  • 1 dl witte wijn
  • 50 g boter
  • bloemsuiker

Wrijf de bouten in met peper en zout en bak ze rondom aan in hete olie.
Haal de bouten uit de pan, doe ze in een braadslee en bak in dezelfde pan van de bouten het fruit kort aan.
Bestrooi met suiker en laat dat licht carameliseren.
Doe het fruit bij de bouten in de braadslee, overgiet de bouten met het bakvet en schuif het geheel in de voorverwarmde oven, 180 °C.
Haal na vijf minuten het fruit uit de oven en laat de bouten nog 25 minuten nagaren.
Dek het fruit af met folie en houd het warm.
Haal de bouten uit de braadslee, giet overtollig vet af en deglaceer de braadslee met de wijn, sojasaus, tomatenpuree en ketchup.
Ietsje laten inkoken en de saus opkloppen met klontjes boter.
Spreid het amandelschaafsel uit over de bakplaat en bestrooi lichtjes met bloemsuiker.
Laat het in de oven bruin kleuren.
Blijf er bij staan want dat gaat snel!
Schik de bouten op vier grote borden.
Leg er steeds een schijf ananas naast en op de ananas de perzik, bolle kant naar beneden.
Doe in de perzikholtes een klein beetje ketchup.
Giet de saus op en rond de kip, en strooi het amandelschaafsel op de rand van het bord.
Lekker met frietjes.

Bron: KIP lekker

Terug