Kippenbout met bietenpuree

kippenbout_bietenpuree (2K)

  • 4 ontvelde kippenbouten
  • 1 grote rode biet, in blokjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngenipperd
  • 1 lookteentje, geperst
  • ½ glas rode wijn
  • 2 glazen kippenbouillon
  • 1 suikerklontje
  • 1 theel. tomatenpuree
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Stoof de sjalot en bietenblokjes, voeg de look en tomatenpuree toe.
Giet er de wijn en kippenbouillon bij, leg de kippenbouten erin samen met de kruiden en de suiker.
Laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Verwijder de kruiden, neem de bouten uit het kookvocht en houd warm.
Mix de biet met het kookvocht.
Presenteer naar eigen voorkeur.

Bron: KIP lekker

Terug