Echte kippenbouillon met bospaddestoelen

kippenbouillon (1K)

  • 1 soepkip
  • 3 wortelen
  • 5 takken selder
  • 4 uien
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 1 tijmtakje
  • boter
  • 300 g boleten of hanenkammen
  • 2 sneden brood
  • 4 stukjes merg
  • peper
  • zout

Bereid een bouillon met de soepkip, groenten, kruiden, peper en zout.
Laat ongeveer 2 uren zachtjes sudderen, tot de kip gaar is.
Verwijder de kip, zeef de bouillon en ontvet.
Behoud een paar mooie stukken gekookt kippenvlees om mee op te dienen.
Bak de bospaddestoelen in wat boter, kruid met peper en zout.
Bak het merg enkele minuten in een warme oven (180 °C).
Snijd de broodsneden in 2, bak de 4 toasten met boter in een pan mooi bruin.
Schik het merg op de toasten.
Serveer de warme soep in diepe borden, werk af met stukjes kip, bospaddestoelen en een mergtoast.

Bron: KIP lekker

Terug