Kippenborsten met een vulling van aardappelen en raketsla

kippenborsten (1K)

  • 4 grote kippenborsten
  • 4 grote, bloemige aardappelen, in kleine blokjes
  • 1 ei, geklopt
  • boter
  • 1 bussel raketsla
  • 2 eetl. koriander, versnipperd

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de aardappelen en pureer ze.
Vermeng met de versnipperde raketsla, het ei en de koriander.
Snijd de kippenborsten in de lengte open om een soort enveloppe te vormen.
Lepel de aardappelvulling in de holte en sluit af met een cocktailprikker.
Leg de kippenborsten in een ovenschaal en doe een klontje boter op elke kippenborst.
Bedek met aluminiumfolie en bak 30 minuten.
Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten.

Tip
Deze kippenborsten combineren heerlijk met een eenvoudige tomatensaus.
Laat 4 tomaten, 1 ui, 1 teen look en 2 eetlepels olijfolie een half uurtje sudderen op een laag vuur - en klaar is kees.

Bron: KIP lekker

Terug