Gevulde kippenborst met aardappelrösti

kippenborst_aardappelrosti (3K)

  • 4 kippenfilets
  • 8 flinterdunne sneetjes gerookt spek
  • 100 g zachte roomkaas (bv. Brugge Blomme)
  • 4 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • verse tijm
  • broodkruim
  • olijfolie
    • voor de rösti
  • 4 grote bloemige aardappelen (bv. bintjes)
  • verse dragon
  • maïsolie
  • peper en zout

Snijd de tomaten in vier stukken en verwijder de pitjes.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Doe hetzelfde met de paprika.
Snipper de ui, de sjalot en de look.
Fruit de ui, sjalot en look glazig in olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe en laat enkele minuten mee stoven.
Zo haalt u het zurige uit de puree.
Doe de tomaat en paprika erbij en laat rustig gaarstoven.
Breng de saus op smaak met paprikapoeder en verse tijm.
Haal van het vuur om af te koelen.
Snijd de kaas in stukjes en roer ze door de afgekoelde saus.
Snijd de roosjes van de broccoli en pel de steel.
Snijd die in kleine stukjes.
Stoom de broccoli gaar.
Schil de aardappelen en schaaf ze fijn.
Breng op smaak met peper, zout en wat fijngesnipperde dragon.
Bak het aardappelmengsel in maïsolie.
Start op hoog vuur en druk de aardappelen aan tot een stevige koek.
Draai de rösti om en verlaag het vuur om rustig door te garen.
Snijd de kip envelopsgewijs in en vul met de tomatensaus.
Wikkel de filets in telkens twee reepjes gerookt spek om het geheel mooi samen te houden.
Haal door broodkruim en bak goudbruin in warme olie.
Snijd de rösti in stukken en serveer met de kip en de broccoli.

Tips
Voor een geslaagde rösti hebt u zetmelen nodig om alles mooi aan elkaar te laten kleven. Gebruik dus de juiste aardappelen en spoel ze niet na het raspen. Maak het mengsel ook nooit op voorhand, maar bak het zo vers mogelijk. De zetmelen verkleuren snel en dat ziet er niet echt smakelijk uit.

Bron: KIP lekker

Terug