Kippakketjes met tijm en bier

  • 4 kippendijen, met of zonder bot, ontveld
  • 8 takken verse tijm
  • 4 à 8 lange repen mager spek
  • ½ flesje bier, wat je wilt
  • 1 dl crème fraîche (facultatief)

Dit keer heb ik zin in een mild bitter accent, vandaar dat we pakketjes maken met een lapje spek en flink wat verse tijm, en ook nog een scheut bier gebruiken.
De lekkerste pakketjes maak je met kippendijen, al dan niet ontbeend.
zout & peper ze, leg er aan iedere kant een tak tijm tegenaan en rol ze in het spek.
Bak ze zachtjes in een scheut olijfolie, met een deksel op een kier er overheen.
Giet na 10 minuten een eetlepel of drie bier in de pan, schuif alles rond en bak verder.
Herhaal dat elke 5 minuten, een keer of vier.
Het bier moet telkens bijna verdampen.
Klaar!
Wie wil schenkt nu nog een ploemp room in de pan en laat die even opbruisen.

Bron: Onno Kleyn

Terug