Kipnuggets

voor 2 personen

  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. mosterd
  • 200 g kipfilet
  • 1 ei
  • bloem
  • paneermeel
  • 2 eetl. olie
  • chilisaus

Meng de sojasaus met de mosterd en royaal peper.
Snijd de kipfilet in korte repen en laat ze afgedekt in de koelkast een paar uur marineren.
Klop het ei los.
Doe een paar lepels bloem in een diep bord en paneermeel in een ander bord.
Neem de kip uit de marinade en wentel ze door de bloem.
Haal de stukken kip door het losgeklopte ei en wentel ze daarna door het paneermeel.
Verhit de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de nuggets in ca. 5 minuten gaar en knapperig.
Geef er wat chilisaus bij.

Menusuggestie
Lekker met een wortelsalade en volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum