Kipkroketjes met dragon

kipkroketjes_dragon (1K)

  • 400 g kippenboutvlees (4 kippenbillen)
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 2 takjes selder
  • 2 takjes tijm
  • ½ blad laurier
  • 3 schijfjes verse gember
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • citroen, curry, cayennepeper
  • 1 eetl. fijngesneden dragon
  • eiwit
  • paneermeel
  • peper & zout

Kuis, was en snijd de groenten.
Breng 1,5 l gezouten water aan de kook, voeg de kippenbillen toe.
Laat aan de kook komen en ontschuim.
Voeg de groenten, de groene kruiden en de gember toe.
Laat 1 uurtje sudderen.
Zeef de bouillon en laat wat afkoelen.
Haal het vlees van het been en snijd fijn.
Smelt de boter en voeg de bloem toe, laat zachtjes stoven zonder te kleuren.
Voeg beetje bij beetje 5 dl van de bouillon toe en laat goed indikken.
Breng op smaak met curry, cayennepeper en citroen.
Meng de kip en dragon onder de saus, giet in een schaal en laat afkoelen in de koelkast.
Snijd in gewenste grootte en paneer eerst in bloem, vervolgens eiwit en paneermeel.
Frituur de kroketjes en dien warm op.

Bron: KIP lekker

Terug