Kipkluifjes piri piri

voor 2 personen

  • 4 drumsticks
  • 1 dl kippen- of groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetl. olie

Neem het vel van de drumsticks.
Kook de drumstick in de bouillon in 20 minuten bijna gaar.
Laat de kip afkoelen.
Pers de knoflook boven een schaal uit.
Was de rode peper grondig onder stromend water.
Maak de peper schoon en snijd de peper heel fijn.
Meng de peper, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met de knoflook en wrijf het tot een puree.
Gebruik voor een pittig mengsel wat pitjes van de peper.
Bestrijk de drumsticks met het mengsel en laat dit 1 - 2 uur in de koelkast intrekken.
Rooster de drumsticks op de barbecue in 10 minuten verder gaar en bruin.

Menusuggestie
Lekker met broccolisalade en volkoren stokbrood.

Bron: Voedingscentrum