Kipkluifjes met appel en rozemarijn

  • 4 of meer scharrel- of biologische
    kipkluifjes/karbonaadjes/dijen zonder vel
  • olijfolie
  • 2 appels, in kleine blokjes
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. rozijnen, half uur in water geweld
  • 100 g ontbijtspek, in blokjes
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 blikken linzen
  • 1 dl crème fraîche

Bak de blokjes appel – hoe kleiner hoe chiquer – apart in boter, met de gewelde rozijnen.
Het spek mag naast de kip bakken, samen met de rozemarijn.
De appel heeft geen kwartier nodig, iets minder, kijk maar.
Voeg ze bij de kip als die ook servierfähig lijkt.
Erbij lijken mij linzen met room erg lekker: linzen laten uitlekken, opwarmen met room.

Opmerking
Speciaal voor kindertjes: appel erbij, en rozijnen.
Een beetje koker kiept er dan een scheut calvados door, maar dat moet je maar zien.

Bron: Onno Kleyn

Terug