Kipkerrie ragout

Kipkerrie ragout

voor 4 - 6 porties

  • 1 kg kipfilet, in blokjes van ca. 1½ x 1½ cm
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 1 theel. hot currypoeder
  • 2 theel. kurkuma
  • 1 theel. uienpoeder
  • ½ theel. gemberpoeder
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • stukje gember van ca. 2½ cm, fijngehakt
  • 75 g boter of margarine
  • 75 g bloem
  • 1 l kippenbouillon (van twee tabletten)

Kruid de blokjes kipfilet met 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, de hot currypoeder, uienpoeder en gemberpoeder.
Verhit een beetje boter in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en gember even aan.
Voeg de kipfilet toe en bak tot het gaar is.
Neem uit de pan en zet apart.
Doe de boter in de pan en laat op laag vuur smelten.
Voeg de bloem toe en roer goed tot er een dikke pasta (roux) ontstaat.
Voeg de rest van de kurkuma en de kerriepoeder toe en roer even door.
Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en roer telkens tot de bouillon is opgenomen.
Doe het kip mengsel bij de ragout en laat het geheel nog even door warmen.
Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met (basmati)rijst en vers fruit.

Bron: LoveMyFood

Terug