Milde kipkerrie

voor 2 personen

  • 1 middelgrote in blokjes gesneden ui
  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 250 g in blokjes gesneden kippenborst
  • 3 - 4 eetl. Patak’s milde curry pasta
  • 100 g gehakte tomaten
  • 10 cl magere room
  • 5 cl water
  • rijst

Sauteer de ui in olie.
Voeg de kip toe en braad deze lichtbruin.
Roer de curry pasta erdoor en laat het geheel 1 minuut braden.
Voeg de tomaten en water toe.
Laat het geheel zonder deksel ongeveer 25 minuten sudderen totdat de kip goed gaar is.
Warm serveren met rijst en/of naanbrood.

Een Tip van Meena Pathak
Vervang de magere room met volle room en voeg zoete mangochutney toe om het geheel een extra rijke en fruitige smaak te geven.

Ook heerlijk met rundvlees, lam, vis en/of groenten.

Bron: Patak's

Terug