Kipkarbonade met abrikozen

voor 2 personen

  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 2 kipkarbonades
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 2 dl appelsap
  • mespunt koenjit (geelwortel)
  • mespunt kaneel
  • 1 theel. honing
  • 1 eetl. geschaafde amandelen

Was de abrikozen en kook ze 15 minuten in water.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper en weinig zout.
Bak de kip in de hete margarine bruin.
Fruit de ui kort mee.
Voeg het appelsap, de abrikozen met wat vocht, de koenjit, de kaneel en de honing toe.
Stoof de kip in 30 minuten gaar.
Bak de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de kip.

Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug