Kip in het groen

Kip in het groen

  • 400 g kipfilet in blokjes
  • 5 eetl. olie
  • 3 eetl. droge sherry of marsala
  • zout & peper uit de molen
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 250 g groene asperges of sperzieboontjes in stukjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 5 tomaten in parten of 2 vleestomaten in stukjes
  • 2 grote gepelde uien in stukken
  • 2 eetl. sesamzaad

Leg de kip met 2 eetlepels olie in de koelkastdoos.
Voeg de sherry, zout, peper en de knoflook toe.
Laat dit een 1 uur intrekken of marineren.
Kook alle schoongemaakte groenten op de bekende wijze gaar.
Laat ze daarna uitlekken.
Verwarm de overige olie in de hapjespan.
Bak hierin de kip rondom bruin en voeg de marinade toe.
Evenals alle groenten en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
Bestrooi het kipgerecht met het sesamzaad en selderijgroen.

Lekker met:
gekookte pasta.

Bron: Scharrelhoen

Terug