Kruidige kipgehaktballetjes in satésaus ketjap manis

kipgehaktballetjes (2K)

  • 300 g kipgehakt
  • 2 eetl. gehaktkruiden met paneermeel
  • sambal manis
  • 1½ theel. djintan
  • 6 eetl. fijngehakte selderij
  • 400 g pandan rijst
  • 1 sinaasappel
  • wokolie
  • 400 g gesneden spitskool
  • 4 kleine rode uien
  • 1 pot Conimex Satésaus Ketjap Manis

Meng het gehakt goed met de gehaktkruiden, 1 theelepel sambal, ½ theelepel djintan en 2 eetlepel selderij.
Draai er 20 kleine balletjes van en laat ze 10 minuten in de koelkast rusten.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pers de sinaasappel uit.
Meng het sap met 1 theelepel djintan, ½ theelepel sambal, 3 theelepel wokolie, 1 eetlepel selderij en de spitskool.
Pel en snijd de uien elk in 6 partjes.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de gehaktballetjes 4 minuten.
Voeg de partjes ui toe en roerbak ze 4 minuten mee.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Voeg de helft van de saus aan de balletjes toe.
Schep de rijst en de kruidige kipgehaktballetjes in satésaus op 4 borden.
Strooi de rest van de selderij erover. Geef de salade en de rest van de saus er apart bij.

Op tafel
Geef er knapperige kroepoek java en zoete sambal manis bij.

Lekker anders kan ook
Gebruik in plaats van kipgehakt, half-om-half of rundergehakt voor de balletjes.

Bron: Conimex

Terug