Gekruid kipgehakt in bananenblad

Tum siap

  • 20 daun salam
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • ½ l santen asli
  • 1 kg kipgehakt
  • bananenblad
  • biting (dunne bamboestokjes) of cocktail prikkers
    • voor de boemboe:
  • 5 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theel. trasi bakar
  • ½ theel. zwarte peper
  • 3 rode lomboks
  • 5 rawits
  • 1 stukje jahe van ca. 3 cm
  • 1 stukje kencur van ca. 1 cm
  • 1 stukje kunyit van ca. 3 cm
  • 1 stukje laos van ca. 2 cm

Pel voor de boemboe de sjalotjes en de knoflook, snijd 2 sjalotjes en 1 teen knoflook ragfijn en houd deze apart.
Wrijf de trasi met de peper in een cobek fijn.
Voeg de schoongemaakte en fijngesneden lomboks, rawits, jahe, kencur, kunyit en laos en de resterende sjalotjes en knoflook toe en wrijf alles fijn.
Snijd de daun salam ragfijn.
Verhit de olie in een wajan en fruit de achtergehouden sjalot en knoflook afzonderlijk goudbruin.
Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.
Fruit de boemboe in dezelfde olie, voeg de santen toe en laat koken tot het vocht bijna verdwenen is.
Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
Vermeng het kipgehakt met de kruidenmassa, de daun salam en de gefruite sjalot en knoflook.
Vorm 20 porties.
Knip 20 stukjes van circa 20 x 15 cm van het gewassen bananenblad, leg op elk een daun salam met daarop een portie kipgehakt en zet de uiteinden met biting vast.
Stoom ze in ongeveer 25 minuten gaar.

Naar een recept van Lonny
Bewerkt door Tonny Leeflang - Wondergem

Terug