Gegrilde kipfilets met olijven en gedroogde tomaat

  • 4 filets van fatsoenlijke kip
  • citroensap
  • handje zeer goede olijven met pit, kleur maakt niet uit
  • 1 eetl. kappertjes
  • 2 eetl. gedroogde tomaat in olie, klein gesneden
  • beetje tijm
  • ½ rode ui, ragfijn gesnipperd

Snijd de kipfilets met een idioot goed mes overlangs bijna door, niet in het midden maar nogal aan de oppervlakte.
Draai hem om en snijd weer, en weer, zodat je de filets kunt uitvouwen tot grote schnitzels.
Of probeer het je slager of poelier uit te leggen.
Wrijf in met zout en citroensap.
Ontpit goede olijven, snijd ze in stukken en meng met de kappertjes, gedroogde tomaat en de tijm.
Liefhebbers mengen er nog wat rode ui door.
Gril de kipfilets op een grilplaat of de barbecue (het gaat heel snel) en serveer met het olijvenmengsel.

Bron: Onno Kleyn

Terug