Kiprolletjes

kipfiletrolletjes (2K)

  • 4 kipfilets
  • peper
  • zout
  • 4 plakjes gezouten spek
  • 2 wortelen, zeer fijn gesneden
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • ½ aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 8 sjalotjes, gepeld
  • olijfolie

Leg de kipfilets tussen twee vellen bakpapier of plasticfolie.
Klop ze plat met een vleeshamer of de bolle kant van een soeplepel.
Bestrooi elk lapje met peper en beleg met een plakje spek, stukjes wortel, een takje rozemarijn en tijm.
Rol op en zet vast met een cocktailprikker of bind vast met een stukje keukentouw.
Leg de kiprolletjes samen met de aardappelblokjes en de sjalotten in een braadslede.
Druppel er wat olijfolie op en zet 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).

Bron: VLAM

Terug