Kipfilet in witte wijn-roomsaus

kipfilet_witte_wijn_roomsaus (2K)

  • 4 enkele kipfilets
  • zout
  • peper
  • 1 ui
 
  • vloeibare boter
  • 1 glas witte wijn
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 2 dl kookroom

Spoel de filets vlak voor het bakken af onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.
Pel en snipper de ui heel fijn.
Verwarm op hoog vuur een flinke scheut vloeibare boter in een koekenpan en wacht tot de vloeibare boter bruin wordt.
Bak nu de kipfilets in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
Draai het vuur lager en braad de kipfilets in 10 minuten bijna gaar.
Haal ze even uit de pan.
Bak de uisnippers in dezelfde pan.
Voeg de wijn en het halve bouillonblokje toe en roer tot het blokje is opgelost.
Leg de kipfilets erin en laat
ze in een afgesloten pan in ongeveer 5 minuten verder gaar worden.
Neem het vlees uit de pan en zet het vuur weer hoog.
Roer de kookroom door het wijnmengsel en laat de saus een paar minuten koken.
Laat het deksel van de pan, zodat het vocht kan verdampen en de saus iets dikker wordt.
Bestrooi de kipfilets met zout en serveer ze.
Geef de saus er apart bij.

Lekker met gebakken aardappelballetjes.

Bron: Scheria

Terug