Krokant gebakken kipfilet met witte asperges, geplet ei, charlotte-pureetje en saus met groene peper

kipfilet_witte_asperges (3K)

  • 4 kipfilets van ca. 200 g
  • 12 witte asperges
  • 2 eieren
  • 50 g peterselie
  • 250 g aardappelen (Charlotte)
  • 25 g boter en enkele eetl. geklaarde boter
  • peper
  • grof zeezout
  • nootmuskaat
 
    • voor de saus
  • 1 dl kalfsjus
  • 1 theel. groene peper op sap
  • 1 theel. room
  • 1 theel. Cognac
  • 25 g boter

Bak de kipfilets kort aan in een pannetje met boter en laat ze dan een vijftal minuten verder gaar worden in de oven.
Geef ze enkele dwarse insnijdingen.
Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
Besprenkel ze met geklaarde boter en houd ze warm.
Kook de eieren bijna hard (ca. 8 minuten).
Laat ze afkoelen, pel ze en hak in fijne snippers.
Voeg wat peper en zout toe.
Was de peterselie, schud hem goed droog en frituur hem.
Verkruimel de takjes lichtjes en strooi er wat zout op.
Kook de aardappel op de gewone manier en stamp ze (nog warm) met wat boter tot puree.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Saus: laat de kalfsjus inkoken met de groene peper, de room en de Cognac.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Klop dan, op laag vuur, de saus op met stukjes koude boter.
Leg, op warme borden, een minibedje van aardappelpuree.
Schik de kip erop en de asperges ernaast.
Strooi op de punten van de asperges wat eiermimosa (stukjes wit en geel) en op de uiteinden de gefrituurde peterselie.
Lepel er de saus rond in dikke lijntjes.

Bron: KIP lekker

Terug