Kipfilet met wintersla-stamppot en zilveruitjes

Kipfilet met wintersla-stamppot en zilveruitjes

  • 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Aardappelen (900 g)
  • 150 g gewassen veldsla*
  • 2 eetl. vloeibare boter
  • 4 kipfilet van elk 125 g, op kamertemperatuur
  • 25 cl melk
  • 4 eetl. zilveruitjes
  • 4 eetl. piccalilly

Doe de aardappelen met een bodem water en wat zout in een pan.
Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 16 - 18 minuten gaar.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan, laat de boter uitbruisen.
Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met een zout en versgemalen peper.
Bak ze aan beide kanten goudbruin, draai het vuur laag en bak de kip in nog enkele minuten geheel gaar.
Giet het kookvocht af en zet de pan aardappelen terug op zeer laag vuur.
Stamp ze tot een groeve puree.
Meng de melk en de resterende boter erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng telkens een handvol veldsla met een houten lepel door de puree.
Laat de blaadjes in enkele minuten slinken, terwijl je roert.
Verdeel de stamppot, de zilveruitjes en de piccalilly over 4 diepe borden.

Variatietip
Geen veldsla? Neem dan jonge spinazieblaadjes.

Bron: CêlaVíta

Terug