Gegrilde kipfilet met gedroogde tomaat

Gegrilde kipfilet met gedroogde tomaat

  • 150 g gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 75 g Ricotta
  • 1 eetl. vers geraspte Pecorino of Parmigiano Reggiano
  • 3 eetl. zeer fijn geknipte bieslook
  • 300 - 400 g kipfilet

Gebruik je keukenmachine, niet de staafmixer, want die maakt er zalf van.
Alternatief is ragfijn snijden met een mes.
Maak van de tomaatjes in olie met een paar pulsen van je apparaat een grove tapenade.
Voeg de Ricotta en Pecorino of Parmigiano toe en puls nog een of twee keer: je moet nog kleine vlokjes ricotta zien.
Haal uit het bakje en breng op smaak met misschien wat zout.
Meng er de bieslook door.
Snijd de kipfilet overlangs in dunne plakken en bestrooi ze met zout.
Gril (of bak) ze net aan gaar in zo’n 3 minuten per kant.
Bestrijk met het tomaatmengsel en eet.
Aardappeltjes met rozemarijn uit de oven zijn er het lekkerst bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug