Gebakken kipfilet met sinaassausje

kipfilet_sinaassausje (2K)

  • 800 g kipfilets
  • 3 sinaasappelen
  • 200 g ricottakaas
  • 1 eetl. boter
  • 5 cl Cointreau
  • 10-tal blaadjes basilicum
  • 1 kaneelstokje
  • mixed peper
  • zout
  • peper

Pers 2 sinaasappelen en vang het sap op.
Schil de 3e sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.
Voeg het bij het sap van de andere sinaasappelen.
Leg het kaneelstokje bij het vruchtvlees van de sinaasappel en laat gedurende een half uur marineren.
Snipper de basilicumblaadjes fijn.
Smelt de boter in een braadpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin gedurende 5 minuten.
Kruid met zout en de mixed peper.
Overgiet met het sinaasappelsap en de Cointreau.
Voeg ook het kaneelstokje toe.
Dek af en laat 8 minuten verder garen.
Haal de kipfilets uit de pan en hou warm.
Voeg de ricottakaas toe en roer onder het braadvocht.
Voeg ook het vruchtvlees van de sinaasappel en de fijngesnipperde basilicum toe.
Roer goed en kruid naar smaak met peper en zout.
Haal het kaneelstokje eruit.
Snij de kipfilets in schuine sneetjes van 1 cm.
Voorzie enkele sneetjes kip per bord.
Lepel de saus met stukjes sinaasappel rond.
Dien op met aardappelnootjes en sperziebonenrolletjes met spek.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug