Kipfilet met Roquefortsaus, spinazie en pasta

  • 150 g verse tagliatelle
  • peper
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 kipfilets
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2 eetl. droge witte vermouth
  • 50 g Roquefort in stukjes
  • 3 eetl. room
  • 1 eetl. fijngesneden bieslook
  • 400 g spinazie

Eén eetlepel olie verhitten en de kipfilet in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.
Ondertussen de kippenbouillon en vermouth aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken.
Roquefort al roerende in bouillonmengsel laten smelten.
Room, bieslook en peper naar smaak toevoegen.
Eetlepel olie verhitten en hierin spinazie in ca. 5 minuten roerbakken.
Pasta volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
Kipfilet in plakken snijden.
Op een bord een bedje maken van pasta, hierop de spinazie, beetje saus, plakken kip erop en de rest van de saus erbij serveren.

Bron: Pastarecepten
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug