Kipfilet met pittige pinda-tomaten-kokossaus

  • 1 ui of 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen uit de knijper
  • 1 schijfje (3 cm) verse gember, fijngehakt
  • olie
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 1 blik à 40 cl gepelde tomaten, gepureerd
  • sap van ½ citroen
  • ½ pot pindakaas
  • 1 blikje kokosmelk
  • 4 kipfilets van 150 g
  • bosje koriander

Fruit de ui, knoflook en gember in een scheut olie zachtjes aan.
Voeg na 5 - 6 minuten de pepers toe, tomaten, citroensap en pindakaas.
Roer goed en laat tot een niet te dikke saus koken.
Proef en voeg naar behoefte kokosmelk toe, tot de saus de juiste graad van romige pittigheid heeft.
Kruid de kipfilets met zout & peper.
Bak of rooster ze aan beide kanten tot ze gaar zijn – ik ben erg voor roosteren, dat geeft zelfs de meest ingedutte kippenborst weer zin in het leven.
Dien de kipfilets op met een schep saus erover en een gulle hand korianderblaadjes.
Eet met zilvervliesrijst.
Drink er bier bij uit literflessen en rook daarna een shagje.

Bron: Adriaan Jaeggi
Onno Kleyn

Terug