Kipfilet met monchou en rauwe ham

voor 2 personen

  • paneermeel
  • bloem
  • eieren

Kipfilet kopen liefst aan slager vragen of de kipfilet even platgeslagen wordt (net als een biefstukje).
Maak op een bord een mengsel van 50% bloem en 50% paneermeel klaar om de kipfilet te paneren.
Klop een ei los
Neem een halve kipfilet.
Leg deze op een bord of plank.
Leg plak rauwe ham naast de kipfilet.
Let op de rauwe ham monchou (ca 1 grote eetlepel).
Vouw de rauwe ham om de monchou.
Leg het rauwe ham/monchou pakketje op de kipfilet.
Vouw de kipfilet om het pakketje heen en zet deze vast met de coctailprikker.
Haal de kipfilet door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
Bak nu de geparneerde kipfilets bruin in ca. 10 - 15 minuten.
De kipfilet is gaar als er monchou uit gaat lopen -> dan snel uit de pan halen en servereren!

Bron: Smulweb

Terug