Gevulde kipfilet met gerookte ham, kruidenkaas en amandelen

gevuldekipfilet (2K)

  • 4 enkele kipfilets
  • 8 plakken gerookte ham
  • 1 bakje roomkaas met kruiden
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 zakje geschaafde amandelen
  • cocktailprikkertjes
  • 50 g. boter
  • 1 pak Hollandse aardappelschotel
  • 1 grote stronk broccoli + 25 g boter
  • zout en versgemalen peper

Verdeel de broccoli in roosjes en kook deze daarna in ruim kokend water met zout beetgaar.
Spoel ze daarna meteen af met ijskoud water.
Laat de roosjes uitlekken en leg ze vervolgens in een schaal met daaroverheen de helft van de boter verdeeld in kleine klontjes.
Zet weg tot gebruik.
Bereid de aardappelschotel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd daarna de kipfilets open als een envelop en vul deze met 1 plak gerookte ham en kruiden-roomkaas.
Kruid ze vervolgens met peper en zout en omwikkel de kipfilet-envelopjes met een plak gerookte ham.
Steek het geheel vast met een cocktailprikkertje.
Haal de filets nu stuk voor stuk door het losgeklopte ei en bestrooi ze daarna aan beide zijden met geschaafde amandelen.
Bak ze daarna op matig vuur, in de rest van de boter, aan beide zijden, goudbruin en gaar.
Als de kaas uit de kip begint te lopen zijn de filets bijna klaar.
Houd ze warm in een voorverwarmde oven tot ook de bijgerechten goed warm zijn.
Rangschik dan alles op voorverwarmde borden en serveer meteen.
Blus de braadjus af met een scheutje water en laat deze daarna even inkoken en giet deze rondom.

Wijnadvies

Rioja Tinto, Rioja, Spanje

Succestip

Ook lekker met fijngehakte hazelnoten i.p.v. amandelen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug