Gevulde kipfilet met briesaus

Gevulde kipfilet met briesaus

  • 4 kipfilets
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g gerookte zalm in plakjes
  • 1 dl kippenbouillon
  • 25 cl kookroom of crème fraîche
  • 100 g brie
  • peper
  • zout

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak heel kort de spinazie op zo hoog mogelijk vuur.
Maak op smaak af met wat zout & peper.
Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je twee gelijke plakken krijgt.
Bestrooi deze naar smaak met wat zout & peper.
Leg hierin een plakje zalm en een kwart van de geroerbakte spinazie en rol de filets op.
Zet de kipfilets stevig vast met een prikker.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de kipfilets om en om op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar.
Haal de kipfilets uit de pan en houdt warm in een schaal met aluminiumfolie.
Voeg in de pan de room, de bouillon en de brie in stukjes toe.
Verwarm dit zachtjes tot een smeuïge, volle saus.
Maak de saus glad met de staafmixer.
Voeg naar smaak zout & peper toe.
Serveer de saus apart.

Lekker met:
nieuwe aardappeltjes en asperges.
(Groene asperges zijn tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar!)

Bron: Scharrelhoen

Terug