Kipfilet met abrikozensaus

kipfilet_abrikozensaus (3K)

  • ½ theel. kaneel
  • 125 g abrikoosjes, geweld
  • 1 eetl. suiker
  • ½ ui
  • 4 kipfilets van 100 g
  • 3 eetl. vloeibare margarine
  • 1 theel. tijm, gedroogd
  • 1 blikje tomatenstukjes

Verhit de margarine in een hapjespan en bak de kipfilets in 5 minuten bruin.
Leg de kipfilets op een bord en bak de halve ui en de gewelde abrikoosjes in kleine stukjes 2 minuten in het bakvet.
Strooi er 1 eetlepel suiker, ½ theelepel kaneel en 1 theelepel gedroogde tijm over en roer er het blikje tomaatstukjes met vocht door.
Breng dit aan de kook, leg de kipfilets in de saus en laat ze nog 5 - 8 minuten heel zachtjes sudderen.

Serveren
Met broccoli en zilvervliesrijst.

Bron: Receptenbank

Terug