Kipfilet met gestampte aardappel, truffel en rucola

kipfilet3 (1K)

  • 4 kipfilets
  • 1 kg aardappelen (bv. Charlotte)
  • 1 dl kalfsfond
  • 1 bosje rucola salade
  • truffeljus
  • truffelolie
  • boter
  • peper en zout

Kook de aardappelen gaar in de schil, pel ze en prak ze fijn met een vork.
Breng ze op smaak met truffelolie, peper en zout.
Bak de kipfilet mooi bruin in boter, neem ze uit de pan, kruid met peper en zout en houd warm.
Blus de pan met truffeljus en kalfsfond.
Klop op tot een mooie licht gebonden saus en breng op smaak met peper en zout.
Neem een ringvorm, leg die op het midden van het bord en schep daarin een laagje aardappel.
Neem de vorm weg en drapeer rucolablaadjes op de aardappel.
Leg daar boven op de in plakjes gesneden kipfilet.
Nappeer de saus er een beetje over en rond.

Tip
Een mooie aardappelrösti als versiering maak je als volgt: snijd ultra dunne plakjes
aardappel in ultra dunne reepjes en vorm hiermee een plat schijfje in een met olie
bestreken pan met anti-aanbaklaag.
Bak de rösti voorzichtig aan beide zijden knapperig
bruin.

Kalfsfond is in de supermarkt te verkrijgen.
Truffeljus, het sap waarin truffel gemarineerd heeft, is als zodanig te koop.
Truffelolie is met truffelessence geparfumeerde olijfolie.

Bron: KIP lekker

Terug