Kipdrumsticks met komkommersalade

Kipdrumsticks met komkommersalade

  • 1 rode chilipeper
  • 4 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 4 eetl. tomatenpuree
  • 2 eetl. honing
  • 3 eetl. korianderpoeder
  • 2 eetl. komijnzaad, geroosterd
  • 4 eetl. paprikapoeder
  • 2 eetl. kaneel
  • 6 eetl. olijfolie
  • 8 kipdrumsticks
  • 1 komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • een bosje platte peterselie
  • een bosje munt
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Avond van tevoren: hak de peper, knoflook, sjalotjes engember fijn.
Meng met de tomatenpuree, honing, korianderpoeder, komijn, 3 eetlepel paprikapoeder, kaneel en olie.
Maak kleine sneetjes in de kippenpootjes en wrijf de marinade goed in.
Laat een nacht in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit een scheut olie op laag vuur in een braadpan en bak de kippenpootjes 30 minuten.
Draai de kippenpootjes de eerste 5 minuten een paar keer.
Bak vervolgens de pootjes vijf minuten per kant, met de deksel op de pan.
Zet de laatste vijf minuten het vuur hoog voor een krokant korstje.
Besmeer tijdens het bakken af en toe met marinade.
Maak intussen de salade.
Was de komkommer en snijd ze in plakjes, de ui in dunne ringen en scheur de peterselie en munt.
Hussel door elkaar en besprenkel met citroensap, olijfolie en bestrooi met zout & peper.
Serveer de salade bij de kip.
Lekker met gebakken aardappeltjes.

Bron: Odin

Terug