Kipcurry met basmati- of Thaise rijst

kipcurry_basmati (1K)

  • 40 cl kokosmelk met maximaal 5% vet
  • 25 cl kippenbouillon
  • 2 - 3 eetl. groene-currypasta
  • 300 g pompoen, geschild en klein gesneden
  • circa 375 g kipfilet, in kleine blokjes
  • blik bamboescheuten (230 g), uitgelekt
  • 300 g kousenband, fijngesneden
  • 300 g broccoli, in roosjes
  • 1 eetl. vissaus
  • 1 eetl. palmsuiker, geraspt of
    bruine suiker
  • 2 eetl. basilicumblaadjes, gescheurd
  • 300 g basmati- of Thaise rijst
  • 2 stengels citroengras, gehalveerd
    (of gemalen citroengras, potje)

Doe de kokosmelk, bouillon en groene-currypasta in een wok of grote pan en breng dit aan de kook.
Laat het flink doorkoken tot de saus iets begint te binden.
Voeg de pompoen toe en laat dit 10 minuten pruttelen of tot de pompoen zacht wordt.
Voeg de kipfilet en de bamboescheuten toe, temper de warmtebron en laat het 10 minuten pruttelen of tot de kip gaar is.
Voeg de kousenband, broccoli, vissaus en suiker toe en laat dit zonder deksel koken tot de groenten gaar zijn.
Neem de pan van het fornuis en roer de helft van de basilicum erdoor.
Voor de basmatirijst.
Doe rijst, citroengras en 1 liter water in een pan, breng aan de kook en laat het bij hoge temperatuur koken tot er stoomgaten verschijnen in de bovenlaag van de rijst.
Temper de warmtebron, dek de pan af en laat de rijst 10 minuten koken of tot de rijst gaar is.
Doe de rijst over in vier kommen, schep de curry erover en strooi de rest van de basilicum erover.

Tip
Kokosmelk is het aftreksel van vers geraspte en uitgedrukte kokos.
Alle kokosproducten, ook de melk, bevatten veel verzadigd vet dus is het belangrijk een variant te kiezen met maximaal 5% vet en er weinig van te gebruiken.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug