Kipcasserol met zure room

kipcasserol (2K)

  • 1 kip, in stukken gesneden
  • kipkruiden met zout
  • 2 eetl. reuzel of boter
  • 1 kg zuurkool
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 theel. karwijzaad
  • 1 theel. dille, vers gehakt
  • 1 l bouillon (kip/groenten)
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • zout

Kruid de stukken kip met de kipkruiden.
Verhit een ruime vuurvaste schotel en voeg de reuzel toe.
Laat de stukken kip kleuren in de reuzel, neem de kip eruit en houd even opzij.
Doe de ui en knoflook in de schotel en laat glaceren.
Voeg de kip terug toe, alsook karwijzaad, dille en bouillon.
Laat 10 min. sudderen.
Doe er vervolgens zuurkool en paprikapoeder bij en breng op smaak met zout.
Laat nog 30 à 50 min. sudderen onder deksel.
Werk af met nog wat verse dille en paprikapoeder.

Tip
Serveer met zure room en aardappelpuree met gebakken spekblokjes.

Zure room
Het verschil tussen zure room en crème fraîche zit hem in het vetgehalte.
De eerste bevat zo`n 20% vet, de laatste 35%.
Terwijl crème fraîche uitstekend te gebruiken is in warme sausen, is zure room vooral aan te bevelen voor koude toepassingen.

Bron: KIP lekker

Terug