Gefluweelde kip met zwarte peper

  • 1 eiwit
  • 1 afgestreken eetl. maizena of aardappelmeel
  • 400 g kipfilet, in heel dunne plakjes
  • 8 eetl. oestersaus
  • 4 eetl. sojasaus
  • 4 eetl. sesamolie
  • 2 eetl. azijn
  • 4 eetl. water
  • 1 theel. zeer grof gemalen zwarte peper
  • 2 rode uien, in halve plakken
  • 2 rode puntpaprika's, in reepjesbeetje neutrale olie
  • 2 stengels bleekselderij, in zeer dunne plakjes
  • beetje neutrale olie
  • 1 eetl. sesamzaadjes

Kluts het eiwit los met het zetmeel en 1 afgestreken theelepel zout tot er geen klontjes meer zijn.
Meng er met je vingers de kip door en zet een half uur in de koelkast.
Breng een pan water aan de kook, draai het vuur laag en vlij de kipreepjes erin, zoveel mogelijk één voor één.
Roer eventjes om zeker te weten dat ze los van elkaar zijn.
Wacht een minuutje en vis alles er met een schuimspaan uit.
Spoel het teveel aan rommelige schuim voorzichtig weg.
Laat uitlekken.
En nu verwerken.
Roer oestersaus, soja, sesamolie, azijn, water en zwarte peper door elkaar.
Roerbak de ui, paprika en selderij 4 minuten in olie.
Voeg de saus en de kip toe en roerbak nog 2 minuten.
Bestrooi met sesamzaadjes.

Bron: Onno Kleyn

Terug