Kip in zoutdeeg met sausje van waterkers

kip_zoutdeeg (1K)

  • 1 grote kip
  • 1 l room
  • 5 dl gevogeltefond
  • 1 bot peterselie
  • 1 bot waterkers
  • verse tuinkruiden:
    peterselie, dragon, basilicum, tijm, laurier, rozemarijn …
  • een handvol spinazie
  • 3 à 4 kg grof zout
  • kruidenboter

Kruid de kip langs de binnenzijde en vul met de verse kruiden en enkele schijfjes kruidenboter.
Giet in een hoge en niet te grote braadkom een laagje grof zout, leg hierop de kip en bedek verder volledig met zout.
Schuif in een voorverwarmde oven van 180 °C en laat 1 uur en 20 minuten garen.
Maak de saus: kook de room en gevogeltefond in tot de gewenste dikte.
Voeg de gewassen peterselie, waterkers en spinazie toe.
Mix, zeef en kruid met peper en zout.
Breek de zoutkorst, versnij de kip en serveer met groenten naar keuze en de waterkerssaus.

Bron : Recept van Chef-kok Franky Vanderhaeghe van 'Hostellerie St-Nicolas' te Elverdinge-Ieper.
Bron: KIP lekker

Terug