Kip yakitori

kip_yakitori (2K)

  • 1 kippenfilet met vel
  • 1 bosje lente-uitjes
  • zevenkruidenpoeder
  • 1½ dl sojasaus
  • 90 g suiker
  • 2 eetl. sake of droge sherry

Bereid de saus met sojasaus, suiker en sake of sherry.
Warm in een kleine pan en breng al roerend aan de kook.
Draai het vuur laag en laat 10 minuten sudderen tot de saus met eenderde ingekookt is.
Zet weg.
Snijd de kippenfilet in 12 stukjes en snijd daarna de lente-ui in schuine stukken van 3 cm lang.
Prik de kip en lente-ui op de in koud water geweekte satéstokjes.
Gril 5 tot 10 minuten onder een middelhoge grill of op de barbecue tot de kip gaar maar nog sappig is.
Penseel regelmatig wat saus over de spiesjes.
Serveer met de resterende yakitorisaus en bestrooi de spiesjes desgewenst met zevenkruidenpoeder.

Bron: KIP lekker

Terug