Kip met worteltjes en sinaasappel

kip_worteltjes (2K)

  • 350 g kipfilet
  • 2 bosjes wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sinaasappels
  • 1 dl vers geperst sinaasappelsap
  • 4 eetl. witte wijnazijn
  • 1 eetl. geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 eetl. suiker
  • 1 theel. maïszetmeel
  • olijfolie
  • 1 theelp gemberpoeder
  • basilicum
  • peper & zout

Snij de kipfilet in reepjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Snij de wortelen in fijne staafjes.
Roerbak alles een drietal minuten in hete olie.
Voeg de reepjes kippenfilet toe.
Kruid naar smaak met peper, zout en gemberpoeder.
Roerbak 10 minuten of tot de kip goed gaar is.
Vermeng de witte wijnazijn met de tomatenpuree, de suiker, het sinaasappelsap en het maïszetmeel.
Schenk het mengsel bij de kip.
Laat een paar minuten zachtjes koken, schep af en toe om.
Schil de sinaasappel maak de partjes los en verwijder de fijne vliesjes.
Doe de partjes bij de kip en laat nog even doorwarmen.
Werk af met fijn gesnipperd basilicum.
Serveer goed heet, met een portie rijst of noedels.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug