Kip en wortel

kip_wortel (2K)

  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1 bot wortelen, fijngehakt
  • 1 glas kippenbouillon
  • 10 g agar-agar
  • 4 kippenfilets
  • tijm
  • peper
  • zout
  • 100 g gemalen parmezan
  • 40 g bloem
  • 10 g boter
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 1 tak basilicum
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. tabasco
  • peper & zout

Snijd het kippenvlees in grote teerlingen, kruid met peper, zout en tijm.
Stoof de fijngehakte sjalotten en wortels, giet er de bouillon bij en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de agar-agar toe en laat nog 3 minuten koken.
Mix fijn.
Giet in een rechthoekige schaal, laat opstijven en snij in teerlingen, even groot als de kip.
Gril de brochettes.
Warm de oven op 180 °C.
Maak een parmezankoekje: meng de parmezan met de bloem en de boter.
Wrijf het deeg op een antikleef plaat, schuif 10 minuten in de oven.
Snijd de wortel, sjalot en tomaat in zeer fijne blokjes.
Hak de basilicum.
Maak een salsa met de wortel, sjalot, tomaat, basilicum, olijfolie, tabasco, peper en zout.

Bron: KIP lekker

Terug