Kip in witte wijnsaus

  • 4 kipfilets en 4 drumsticks (scharrelkip)
  • 4 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 kleine ui
  • olijfolie
  • 2 dl. droge witte wijn
  • 1½ eetl.bloem
  • 12 cl. crème fraîche
  • 1 bakje champignons

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Knoflook klein snijden.
Sjajotjes en ui in stukken snijden.
Champignons in plakjes snijden.
Olie in pan verhitten en kip dichtschroeien en een paar minuten bakken.
Ovenschaal invetten en de kip in de ovenschaal leggen.
In het bakvet van de kip de sjalotjes en ui kort fruiten.
Champignons toevoegen en weer even bakken.
Wijn toevoegen en aan de kook brengen.
Ondertussen de bloem en crème fraîche mengen in kom.
Mengsel bij de wijn voegen en goed blijven roeren.
Peterselie en knoflook toevoegen.
Naar smaak peper toevoegen.
Saus over de kip schenken.
Schaal ca. 40 minuten in de oven zetten.
Serveren met uitgebreide salade en naar keuze pasta of aardappelen.
En natuurlijk een goed glas droge witte wijn.

Bron: Fam. Feenstra
Gepubliceerd door: Natuurvlees

Terug