Gestoofde kip in wijnsaus

Gestoofde kip in wijnsaus

  • 1½ kg panklare kip
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes salie
  • 2 - 3 takjes tijm
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. olie
  • zout
  • peper
  • 1 eetl. bloem
  • 30 cl witte wijn
  • 40 cl runderfond
  • 400 g tomatenblokjes (blik)

Verdeel de kip in 8 stukken en dep ze droog.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Was de salie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes.
Was de tijm, schud hem droog en ris de blaadjes van de takjes.
Verhit de boter en de olie in een grote pan.
Bak er de kip goudbruin in.
Breng op smaak met zout & peper en neem uit de pan.
Doe de ui, de knoflook en de salie in de pan en bak ze kort.
Strooi de bloem erover en bak kort mee.
Blus af met de wijn, de runderfond en de tomatenblokjes.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg de kip en de tijm toe.
Dek af en stoof ca. 1 uur en 30 minuten.
Breng op smaak met zout & peper.

Bron: Betty van Dijk
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug