Kip met venkel en dragon

  • 4 eetl. boter
  • 200 g venkel in reepjes
  • 2 kipfilets van 125 g
  • zout en versgemalen peper
  • 1 grof gesneden ui
  • 2 uitgeperste teentjes
  • knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1½ dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1 dl room
  • 4 takjes verse dragon, waarvan 2 takjes fijngesneden
  • 4 fijngesneden sprietjes bieslook

Verhit 2 eetlepels boter in een ruime pan.
Roerbak de venkel hierin 3 minuten en schep de groente uit de pan.
Bestrooi de kipfilets met peper en bak ze in de achtergebleven boter in 15 minuten rondom bruin en gaar.
Bestrooi de gare kip met zout.
Verhit intussen in een andere pan 2 eetlepels boter en bak de ui en de knoflook hierin 3 minuten.
Voeg de wijn en de bouillon toe en laat het mengsel 10 minuten zachtjes inkoken.
Roer de room, de dragon, de bieslook en de venkel erdoor en breng de saus op smaak met zout & peper.
Leg de kip en de venkel met de saus op de borden en garneer met de takjes dragon.

Bron: Tournedos
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug