Kip met venkel - I

  • 2 plakken Parmaham
  • 2 eetl. venkelzaad
  • je beste olijfolie
  • 600 g bouten van een degelijke kip
  • beetje witte wijn

Zout de stukken kip en wrijf ze in met het ham-venkelmengsel.
Doe een scheut olijfolie in een pan en bak er de kip in op niet te hoog vuur, onder een deksel.
Voeg een drup witte wijn toe als het te hard gaat.
In een half uur is de kip klaar.
Slimme barbecuers leggen hem daarna voor de ogen van het applaudiserend publiek nog eens boven de hete houtskool.
Vergeet dan niet stiekem in de keuken het bezwerend lekkere bakvet op te deppen met brood.
De beloning voor raarheid.

Bron: Onno Kleyn

Kip met venkel - II

voor 2 personen

  • 2 venkelknollen
  • 1 sjalot
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 kipfilets
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 dl droge witte wijn

Maak de venkel schoon en snijd de knollen in reepjes.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Snijd het ontbijtspek in reepjes.
Bestrooi de kipfilets met peper en een beetje zout en bak ze in de margarine aan beide zijden bruin.
Neem de kip uit de pan en bak het spek en de sjalot enkele minuten in de margarine.
Voeg de kip weer toe met de venkel en de wijn.
Laat de kipfilets met een deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven.

Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug