Kip met tuinkruiden

kip_tuinkruiden (3K)

  • 1 hele kip (1,4 kg), op kamertemperatuur
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst
  • 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden
 
  • 1 bakje bieslook (25 g), fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 125 g boter, op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 175° C.
Verwijder het elastiek van de kip.
Bestrooi de kip met peper en zout.
Rooster het brood in de broodrooster.
Verkruimel en meng met de peterselie, bieslook, knoflook, 50 g boter en peper en zout.
Vul hiermee de holte van de kip.
Verhit 75 g boter in de braadpan en bak de kip in 10 minuten rondom goudbruin.
Zet de pan ca. 1½ uur in het midden van de oven.
Bedruip de kip elke 20 minuten met het bakvet.
Keer na 1 uur.
Controleer daarna regelmatig op gaarheid.
Neem de kip uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bospeen.

Bron: Scheria

Terug