Kip tikka masala

voor 2 personen

  • 5 eetl. Patak’s Tikka Masala Curry pasta
  • 250 g in blokjes gesneden kipfilet
  • 1 middelgrote in blokjes gesneden ui
  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 10 cl water
  • 400 g tomaten (vers of uit blik)
  • 10 cl magere room
  • 2½ eetl. yoghurt

Mix de yoghurt met masalapasta en voeg de kip toe.
Laat dit 1 uur marineren in de koelkast of gedurende de nacht voor een vollere smaak.
Sauteer de uien totdat deze goudbruin zijn, voeg de kip toe en bak lichtjes verder totdat deze is dichtgeschroeid.
Voeg gehakte tomaten en water toe en laat het geheel 25 minuten sudderen tot de kip door en door is gekookt.
Roer vlak voor het opdienen de room er doorheen(optioneel).
Warm opdienen met rijst.

Een tip van Meena Pathak
Roer voor een speciale tikka masala, kokosnootroom door de saus tijdens het koken of rond het geheel af met volle room in plaats van yoghurt.
Ook heerlijk met rundvlees, lam, vis of groenten.

Bron: Patak's

Terug