Kip tandoori spiesjes met broccoli en Indiase rijst met kaneel

kip_tandoori_spiesjes (2K)

  • 400 g kipfilet
  • 1 pak Conimex Mix voor Kip Tandoori
  • wokolie
  • 50 g rozijnen
  • 400 g basmati rijst
  • 6 kleine rode uitjes
  • 500 g broccoliroosjes
  • 1 pakje (20 cl) romige kokosmelk
  • kaneel
  • 1 eetl. gembersiroop
  • Extra: (lange) satéstokjes (even in water leggen)

Snijd voor de spiesjes de kipfilet in stukjes van ca. 2 cm.
Meng in een kom de marinademix (uit het pak) met 2 eetlepels olie.
Schep de stukjes kip erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
Wel de rozijnen 10 minuten in een bakje met warm water.
Afgieten.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Pel en snijd de uitjes elk in 6 partjes.
Kook de broccoliroosjes 8 minuten.
Afgieten.
Rijg ondertussen de stukjes kip met daartussen 2 x een partje ui aan 8 satéstokjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de broccoli met de rest van de uitjes 3 minuten.
Roer de sausmix (uit het pak) en de romige kokosmelk toe en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
Verhit in de tussentijd een grillpan en gril de spiesjes rondom bruin en gaar ca. 8 minuten.
Roer 1 theelepel kaneel, de rozijnen en de gembersiroop door de rijst.
Verdeel de rijst over 4 borden, leg de spiesjes erbij en schep de broccoli met saus erover.

Op tafel

Geef er als smaakmaker kroepoek naturel bij.

Lekker anders kan ook

De kipfilet kan worden vervangen door kalkoenfilet of kalfsoester.

Bron: Conimex

Terug