Kip tandoori met gele paprika & wortel saffraanrijst

kip_tandoori_paprika (2K)

  • 500 g kipfilet
  • 1 pakje Conimex Mix voor Kip Tandoori
  • wokolie
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 400 g witte rijst
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 1 buisje saffraan
  • 20 cl kokosmelk

Meng de marinademix met 2 eetlepels wokolie in een kom.
Snijd de kip in reepjes en doe in de kom, meng goed en laat ca. 15 minuten marineren.
Snijd de worteltjes in plakjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook de laatste 8 minuten de worteltjes mee.
Afgieten in een vergiet.
Koud spoelen en uitlaten lekken.
Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in stukjes.
Snijd de tomaten in stukjes.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Week de saffraan in 2 eetlepels water.
Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak hierin de ui 2 minuten.
Voeg de kipreepjes toe en roerbak deze goudbruin.
Voeg de sausmix, de kokosmelk en de stukjes tomaat toe en laat het geheel nog ca. 4 minuten zachtjes koken.
Verdeel de saffraanrijst over 4 borden en verdeel de kip tandoori erover.

Op tafel

Geef er als smaakmaker kroepoek cassave bij.

Lekker anders kan ook

Bestrooi het gerecht met wat grofgehakte koriander of peterselie.

Bron: Conimex

Terug