Kip tandoori - I

snel & eenvoudig

  • 4 kipfilets, in middelgrote blokjes
  • 1 pot Tandoori Curry Saus (Patak)
  • olie

Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote pan.
Voeg de kipfilet toe en roerbak het vlees tot het dichtgeschroeid en bruin is (circa 5 minuten).
Voeg de pot saus toe en laat het geheel onder af en toe roeren 15 minuten sudderen.

Bij voorkeur serveren op een bedje van basmatirijst, met naanbrood.

Bron: Patak's


Kip tandoori - II

  • 400 g kipfilet
  • boter of olie
  • 500 g prei
 
  • 1 groot blik perziken
  • 200 g cashewnoten
  • 1 zakje tandoorikruiden (bijv. Silvo)

Snijd de kipfilet in stukjes, kruid ze met de tandoorikruiden en braad ze in olie of boter aan.
Snijd de prei in ringen, voeg deze toe en laat alles ± 10 minuten sudderen.
Voeg dan de stukjes perzik en de cashewnoten toe en laat alles goed warm worden.

Lekker met zilvervliesrijst en een komkommersalade (plakjes komkommer in een sausje van yoghurt en een snufje suiker).

Bron: Astrid Veltman


Kip tandoori - III

  • 500 g kipfilet
  • 1 potje shaslicksaus
 
  • ½ blik perziken
  • tandoorikruiden

Snijd het vlees in stukjes, kruid die met de tandoorikruiden en bak ze in olie.
Voeg de shaslicksaus toe.
Snijd de perziken in blokjes en roer die door het kipmengsel.
Haal de pan, als het geheel kookt, direct van het vuur en serveer met rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug