Kip Syracuse

  • 4 kippenpoten
  • 50 g boter
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 stengels bleekselderij

Haal de kippenpoten door de bloem.
Smelt de boter in een koekenpan en braad de poten goudbruin.
Snij de uien in plakjes en pers de knoflook uit.
Neem de poten uit de pan en doe de ui en knoflook er in.
Snijd de paprika en courgette in blokjes en doe ze erbij.
Snij de selderij fijn en doe die er ook bij.
Smoor het geheel gaar.
Doe de wijn erbij en maak het op smaak met peper en zout.
Doe hierna de kippenpoten terug in de pan.
Laat alles een uurtje sudderen op een laag pitje en doe de Provençaalse kruiden er naar smaak erbij.

Aanvulling van Tonny.
Er horen ook kappertjes in en het "moeten" rode uien zijn en geen boter maar olijfolie.
Het is een Siciliaans gerecht en soms gaan er ook nog rozijnen bij.

Terug